در سالهای نه چندان دور برای جابه جایی اطلاعات از فلاپی دیسک ها (floppy disk) استفاده می شد . فلاپی دیسک ها علی رغم ارزان بودن و قابلیت پاک کردن اطلاعات و نوشتن مجدد ، دارای حجم بسیار اندک ( ۱٫۴۴mb ) و درصد بالای خرابی بودند . با این حجم نمیتوانستیم مالتی مدیا و …. را جابه جا کنیم و باید به فایلهای متنی و فایلهای کم حجم بسنده می شد . با ظهور دیسک های فشرده (compact disk) تحولی در جابهجایی اطلاعات بوجود آمد . ارزان بودن ، حجم بسیار بالا به نسبت فلاپی دیسک ها (۷۰۰mb)، خرابی کمتر و قابل اعتماد بودن ازمزایای کامپکت دیسک ها یا به اصطلاح رایج سی دی ها بود . DVD ها بعد از سی دی ها بوجود آمدند و حجم بالاتری ارائه دادند . البته انواع قابل پاک شدن و نوشتن مجدد لوح های فشرده هم ارائه شد که به دلایل مختلف از جمله خش برداشتن سریع و …. اقبال عمومی بالایی نداشت . امروزه سی دی ها و دی وی دی ها نقش کمرنگ تری نسبت به گذشته خود ارائه می کنند اما همچنان مورد استفاده هستند . امروزه با عرضه فلش مموری ها که ایده اولیه ساخت آن توسط شرکت توشیبا در سال ۱۹۸۰ ارائه گردید حضور سایر رقبا را در جابه جایی اطلاعات کمتر کرده است . فلش مموری ها به دلایل ارائه حجم بالاتر ، سرعت انتقال سریعتر ، کوچک تر بودن ، ارائه خدمات پس از فروش یا همان گارانتی ، سازگار بودن با طیف وسیع وسایل مورد استفاده و …… مورد استقبال قرار گرفتند به نحوی که باعث ورود شرکت های زیادی به این سمت شد .
نکاتی جهت تهیه و خرید فلش مموری
- هدف خودمان از خرید فلش مموری را مشخض کنیم : استفاده در اتومبیل ، جابه جایی موادم و یا استفاده تبلیغاتی و ……. هر کدام شرایط درخور خود را دارند . معمولا فلش مموری مورد استفاده در اتومبیل حجم های کمتر و سایز کوچکتر می طلبد و یا در استفاده مداوم و تعویض محتوای مکرر سرعت بیشتر و حجم بالاتر نیاز ما را بر طرف می کند و اگر از کسانی هستیم که مداوم فلش مموری خود را گم می کنیم میتوانیم از انواع قابل استفاده در دسته کلید بخریم که احتمال گم کردن پایین بیاید .
- برند محصول : بدیهی است برند معروف و قابل اعتماد تاثیر بسزایی در کیفیت انتخابمان خواهد داشت .
- گارانتی : تمامی وسایل الکتریکی درصدی از خرابی را دارند و فلش مموری ها نیز از این قاعده مستثنا نمی باشند . فلش مموری ها اغلب گارانتی تعویض مادام العمر دارند و باید فلش مموری هایی با گارانتی معتبر تهیه کرد که در صورت خرابی احتمالی مشکلی پیش نیاید .سرعت انتقال : سرعت فلش مموری را تقریبا می توان از پورت اتصال آن فهمید . استاندارد usb3.0 سرعت بهتری از usb2.0 ارائه می دهد . البته این یکی از فاکتورهای سرعت می باشد . مارک محصول . سیستم مورد استفاده . نوع پورت های سیستم مقابل ، فایل های مورد انتقال و …. در سرعت انتقال اطلاعات موثرند .
- استفاده از فلش مموری با موبایل : بعضی از فلش مموری ها پورت اتصال به موبایل ( micro usb – typt-c و lighting ) علاوه بر پورت یو اس بی تعبیه شده دارند و قابلیت اتصال مستقیم به موبایل را دارند البته باید تلفن همراه مورد نظر از این قابلیت OTG پشتیبانی کند .
جهت خرید نیز می توان فاکتور های دیگری مد نظر قرار داد که می توان به شکل ظاهری ، اندازه ، جنس بدنه و ….. اشاره کرد .